21 år, mamma till Cornelia ♥

10 fakta om min graviditet

♥ Jag fick reda på att jag var gravid i ca v 5-6. Min mens var sen och jag var bara helt bombsäker på att jag var gravid haha, vilket också stämde.
 
♥ Vi berättade för våra familjer i v 14 och gick ut med det offentligt i v 20. Vi ville vänta tills efter RUL.
 
♥ Jag har mått oförskämt bra hela min graviditet, inte mått illa eller något liknande. Jag hade dock foglossning i v 15-17 ca, men det gick över snabbt!
 
♥ När vi skulle göra RUL var jag såå himla nervös, svettades som en gris i väntrummet haha. Nu i efterhand har jag nästan som små minnesluckor från den kvällen bara för jag var så nervös haha! 
 
♥ Vi har varit inne på förlossningen för kontroll två gånger, en gång för minskade fosterrörelser (att hon rört sig mindre än vad hon brukar) och en gång för att jag fick en blödning. Båda gångerna har allt varit helt normalt med både mig och bebis.
 
♥ Jag har sammanlagt gått upp ca 20 kilo under graviditeten, men det är ju allt som väger i magen och så har jag fått mycket vätska i ben/armar/ansikte. Men jag längtar så mycket efter att få tillbaka min gamla kropp nu!
 
♥ Jag har verkligen trivits med att vara gravid, jag tycker mer om att se min kropp i spegeln nu än som icke gravid. Men jag saknar min ”gamla” kropp nu pga bekvämligheter, kläder osv.
 
♥ Jag kände inga riktiga sparkar förens i v 27 ungefär, pga att jag har moderkakan i framvägg. Men i v 27 fick både jag och Linus börja känna sparkarna och det är verkligen det mysigaste som finns 
 
♥ Det är först nu, eller ja efter v 35 ca, som jag tycker att det har börjat blivit jobbigt att vara gravid. Nu är det väldigt tungt, man är osmidig, orkar inte gå, oskönt att sitta eller ligga, vardagssysslor är för jobbigt osv. Innan har allting funkat utmärkt men nu börjar det bli väldigt påfrestande för kroppen.
 
♥ Att vara gravid är verkligen så häftigt, det går inte att förklara för någon som inte varit med om det. Men det är det coolaste jag gjort och hoppas på att förlossningen också blir ett bra minne!
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Så himla mys! Skönt att du haft en bra graviditet, då blir nog förlossningen också bra 🙂 stort lycka till, ni har något helt magiskt framför er, min lilleman är 2,5 månad nu och livet är helt klart nåt helt annat nu, helt underbart !

stats