21 år, mamma till Cornelia ♥

Forever living = skit

Forever Living har under den senaste tiden blivit populärt och spridit sig som en löpeld på internet och sociala medier. Men folk sätter sig inte ner och läser och studerar noga innan de väljer att handla, för skulle de göra de, skulle det aldrig handla. Jag förstår inte ens hur folk kan gå på sånt här och betala för det?

Under den senaste perioden har jag fått x antal meddelanden från olika personer som arbetar för företaget Forever Living. De påstår sig sälja produkter som “fungerar på riktigt”, lovar permanenta förändringar och en bättre hälsa.

Efter en kvarts studering av deras produktlistor och näringsinnehåll så är det (förvånande nog) inget revolutionerande. Förutom deras priser som är revolutionärt dyra. För 249kr kan du t.ex. få 375gram 61% sojaproteinisolat, jämför du med deras konkurrenter t.ex. Gymgrossisten, MM Sports kan du med lite tur komma över 1kg vassleprotein som åtminstone är 80% för halva summan.

Det första jag reagerar på är att säljarna är oerhört okunniga och dåligt pålästa om sina produkter. Det andra är att det finns absolut ingen forskning bakom dessa (revolutionära) produkter eller drycker. Livsmedelverket gjorde 2006 en analys av näringsvärden i b.la. 2 av Forever Livings Aloe Vera drycker som huvudsakligen innehåller vatten och inga eller endast mycket låga SPÅR av vitaminer eller mineraler.

Det nästan mest humoristiska av allt är detox-kurerna, i deras “Natural Detox”-box får du 2 liter Aloe Vera gel, 90 tabletter kalcium, 120 kapslar omega 3 samt lite blommor och bakterier (ungefär hälften är rättstavade i innehållsförteckningen). Detta kan du få till det fantastiska priset 1605 Smiley wink Är du en av de få i världen som föddes utan lever (vars uppgift är att rensa/detoxa/rengöra /w/e) så kanske du kan överväga att göra en investering i lite produkter, annars fullständigt onödigt.

Så rätt och slätt, deras produkter är oerhört överprisade och humbug. Det finns varken mirakelkurer, piller eller genvägar till ett hälsosammare liv. Vill du gå ned i vikt? Ät smart och dra ner på ditt sockerintag, börja motionera och gör medvetna val. Matematiken är enkel, kalorier in vs. kalorier ut. 

Texten är skriven och hämtad utav min vän på Facebook Emmy Bergh. 

 

 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. JoJo

    det är tråkigt att vissa lovar permanenta förändringar av deras produkter, dom får inte lova såna saker. :/ jag själv är registrerad hos dom och har druckit deras aloe vera gel en del. men om jag märkte nån skillnad kan jag inte direkt påstå. men måste säga att vissa av deras produkter är bra, att inte allt bara är skit. 🙂

    sv; härligt att höra! 😀

    hoppas att du har en fin söndag fina du!

stats